КОШНИЦА
Празна кошница
ВХОД |  Регистрация

Алкохолен шах с шотове

3056

няма наличност


25.00 лв.
Цената е с включен ДДС

Какъв купон е без игри и алкохол? Ето сега предлагаме на Вашето внимание подарък достоен за всяко яко парти съчетаващ в себе си високия градус както на алкохола, така и на забавлението - шах с шотове! Забавен и различен този подарък няма начин да не бъде оценен високо от всеки, който го получи!
В комплекта има 32 мини шотчета от пластмаса (с размери - височина 3 см и вместимост 10 мл) с изобразени на тях шахматните фигури и игрално стъклено шахматно поле (с размери 25 х 25 см)
Как се играе: Във всеки от шотовете налейте напитки по Ваш избор. Играта започва като обикновена игра на шах, но уловката е там, че щом загубите фигура трябва да изпиете съдържанието й, а при някои разновидности, този който е превзел фигурата Ви трябва да изпие съдържанието й.
Друг вариант по който може да играете е като изпивате съдържанието на всяко шотче, което преместите по игралното поле.  
В същност дори и самите Вие може да изобретите нови правила, важното е да се забавлявате, но внимавайте  - нека алкохола да е с мярка ;)
Интересен е и начина, по който се е зародила тази разновидност на класическия шах. Разбира се главни действащи лица са двама велики шахматисти - Емануил Лаксер и Гесой Мароци и тяхната игра на алкохолен шах за награда предложена от един меценат. Всяка една от фигурите на шахматното поле представлявала чаша пълна с алкохол. Условието на играта било, че когато врага превземе фигура трябва да се изпие съдържанието й. В случая фигурите били направени така, че вида и количеството алкохол в тях бил равностоен на силата им на шахматното поле. В своя трети ход Емануил Ласкер жертвал своята царица, която била във формата на чаша с 200 мл. уиски. По този начин противникът му Гесой Мароци се напил и изгубил погледа си над играта и Ласкер успял с хитрост и добра стратегия да победи и получи наградата!
Без значение дали ще напиете противника или не, тази игра ще Ви гарантира върховно забавление.
Алкохолния шах с шотове е различен и нестандартен подарък, който ще се превърне в любима игра на всяко парти!

 
Поръчай по телефон
Поръчай по телефон 0988975500
Поръчай по Viber
Поръчай по Viber 0988975500

Допълнителна информация:

Поръчка на този продукт, направена до 15:00 ч. в работен ден се доставя на следващия работен ден (с изключение на малките населени места, които се обслужват по график от куриерската фирма).

Подходяща за този продукт опаковка за подарък:

Хартиена опаковка размер XXXL