икона на телефон 0988975500 (пон.-пет. | 8:30-17:30 ч.)

КОШНИЦА
Празна кошница
ВХОД |  Регистрация

Дарения

Дарения от подаръци, които даряват

Още от самото създаване на нашия онлайн магазин през 2014 г., до края на 2016 г. ние от podarime.net даряваме процент от стойността на всяка продажба за предварително избрана от ръководството кауза (дарения о подаръци, които даряват). От началото на 2017 г. започнахме да даряваме 100% от приходите от продажби на картички. През първата половина на 2018 г. събраните средства ще бъдат дарени за каузата, която получи най-много гласове в нашата анкета. През 2019 година ще продължим да даряваме 100% приходите (без ДДС) от продажби на персонализирани картички.


През първата половина на 2019 година събрахме 440 лв. от продажбата на персонализирани картички.

Тази сума дарихме на Карин дом. Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996г. Карин дом стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности. Повече за дейността, мисията и целите на Карин дом можете да научите от техния сайт.
Ако желаете да подкрепите Карин дом чрез лично дарение можете да го направите от тук. Или да си закупите нещо от техния магазин.

През втората половина на 2018 година събрахме 480.63 лв. от продажбата на персонализирани картички. Тази сума дарихме на "СДРУЖЕНИЕ ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ". Желанието ни да подпомогнем точно тази организация бе продиктувано от Вашия вот в анкетата през първата половина на 2018 - парите от картички да бъдат дарени за лечението на деца. Повече за тяхната кауза и работа можете да видите от техния сайт.

През първата половина на 2018 г. гласувахте в нашата анкета да дарим събраните средства от картички на Център "Фонд за лечение на деца". Сумата, която в началото на м. юли дарихме на ЦФЛД беше в размер на 470 лв.
За календарната 2017 г. успяхме да съберем и дарим общо 765 лв. за "Котешката къща" - приют за бездомни животни в село близо до гр. Ямбол. Студентката Елена Георгиева се грижи за 25 бездомни котки и 6 кучета в собствената си къща. Закупуването на храна и ваксини са голям разход за нейното семейство, затова всяко дарение е добре дошло като помощ за животните. Някои от котетата вече са се срещнали с човешката жестокост. Вдъхновени от това, че в лицето на Елена животните са се срещнали и с човешката доброта решихме да даряваме 100% от приходите от продажба на картички, които нашият магазин реализира в подкрепа на тази благородна мисия, с която се е заела младата Елена. Сумата беше събрана от стойността на всички продадени персонализирани картички и ще бъде използвана за закупуване на храна, както и за погасяване на задължения към ветеринарната клиника грижеща се за здравето на котките и кучетата в къщата. 


От юли 2016 година до края на 2016 г. каузата, която подкрепихме с 2% от сумата на всички наши продажби през този период е Центъра за асистирана репродукция. Центърът е специализирана структура, която чрез медицински критерии определя лицата за лечение от безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирана репродукция и по конкретно чрез ин витро оплождане. Въпреки че се финансира от Републиканския бюджет, както всички знаем парите никога не стигат и за това решихме чрез макар и скромно дарение и ние да допринесем повече двойки да получат шанса да имат свое бебе. Направеното в края на 2016 г. дарение беше в размер на 540 лв. Благодарим на всички наши клиенти за подкрепата.

През първото шестмесечие на 2016 г. с дарение в размер на 580 лв. подкрепихме сайта http://zrenieto.net, чиято цел е превенция и премахване на късогледство, астигматизъм и други очни проблеми чрез неоперативни методи. Сайтът е некомерсиален, изцяло на български език и дава лесно приложими напътствия не само за опазване, но и за възстановяване на зрението, когато това е възможно.

От януари 2015 г. до януари 2016 г. podarime.net подкрепи опазването на биоразнообразието и дивата природа в България като за този период дари на „Зелени Балкани“ сумата от 1450 лв. "Зелени балкани" е водеща организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България, основана през 1988 година и е най-старата природозащитна НПО в България. "Зелени Балкани" e НЕстопанска, НЕправителствена, НЕполитическа организация. В близо 25 годишната си история, „Зелени Балкани“ доказа, че се бори безпристрастно за българската природа, независимо от управляващите политически партии, прокламираната от тях политика, и независимо от евентуални сблъсъци с тях или ръководни институции. Ако имате желание и възможност, вие също можете да направите дарение, за да подкрепите "Зелени балкани" в усилията им за опазване на българската природа. Повече за „Зелени Балкани“ можете да научите на сайта на организацията: http://www.greenbalkans.org.